dimarts, 16 de novembre de 2010

El Valles en transició.

L'ideia inicial sorgí d'un grup de persones que, inspirant-se en les Transition Towns d'altres pobles, volen impulsar la transició sostenible en el Vallès Oriental i Occidental.

La participació per part de tots els ciutadans es primordial per aconseguir els objectius proposats. Crear noves relacions socials que afavoreixin a tots per igual, formant així un model de vida més equitatiu que elimini les imposicions provinents dels interessos dels grans empresaris es un repte que ens implica a tots.

Sabem que hi ha molta gent a casa nostra treballant en objectius en la mateixa direcció amb experiència i motivació, i per tant, existeix un potencial de canvi important cap a nous models de comunitat, de barri i de ciutat, com es el cas de Vilanova y la Geltrú, el Garraf, el Montseny, Tarragona, Osona, Menorca, Etc.

A l'Argentina, així com altres països de centre i sud-amèrica, quan va caure la moneda (el peso) van sorgir moltes d'aquestes xarxes fins a arribar a ser més de 500.000 persones intercanviant per diferents zones del país. Algunes xarxes d'intercanvi de l'Argentina arriben avui als 20 anys d'existència. I a Veneçuela, el sistema de les xarxes d'intercanvi s'està promocionant des del govern mateix, animant a la gent a que creïn aquesta classe d'iniciatives.
 
Les ciutats en transició -o transitions towns- són una suma de moviments locals que pretenen mitigar els efectes d'un futura crisi global relacionada amb el peak oil. Aquests moviments es compten per centenars sobretot en el món anglosaxó i s'estan estenent a altres països. Les ciutats en transició pretenen també aprofitar l'ocasió per adoptar un model més sostenible que potenciï l'autosuficiència tot reduint la petjada ecològica.

L'home ( i la dona ) de la societat actual ha de tenir en compta la Natura de la qual forma part i la necessita per sobreviure. Continuar l'evolució de manera sostenible es el repte que ha d'afrontar si no vol crear un món més semblant a l'Infern que al Paradís en el qual els principals perjudicats seran els nostres fills.

Son moltes les organitzacións que volen una participació ciutadana per crear un govern més equitatiu i amb menys desigualtats econòmiques, ( com per exemple: proyecto-eco, cooperativa.ecoxarxes, xarxaeco o Implicat ) si coneixes algun tipus d'organització que estigui relacionada amb la formació de nous tipus de comerç comparteix l'enllaç amb nosaltres, envia un mail a: 

Si penses de manera Eco-lògica...no pots quedar te de braços creuats sense fer res per ajudar a crear una societat més sostenible.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada