Eco Xarxes. Comunitats.

Video informatiu: http://vimeo.com/13756526
Enllç a la Web: www.comunitats.org
 

Tot i que sembli catalana, aquesta nova web neix a Lleó i vol ser una plataforma de coneixement amb vocació internacional.

Un dels responsables del projecte, Álvaro Solache, va concretar que qualsevol usuari pot entrar en aquesta plataforma i buscar a experts des d’un cercador que apareix a la pàgina principal. “És com una xarxa social en la qual, en comptes d’explicar el que feixos, expliques el que saps”, va apuntar.
L’objectiu de la iniciativa és facilitar a l’usuari trobar a la persona que pugui ajudar-li. L’accés és gratuït, encara que els responsables del projecte llogaran la plataforma a les institucions que desitgin la seva pròpia.
Per la seva banda, Teresa Cristóbal, una altra de les creadores de la iniciativa, va manifestar que es preveu que el banc de temps i de coneixement congregui en dos anys a 280.000 usuaris. “Creiem que el projecte és prou potent perquè aquesta xifra es quedi una mica curta. Tant de bo superem a Facebook”, va agregar.
De cara a comunitats privades, es tracta d’un producte, en la seva opinió, “molt potent” per a les universitats, diputacions i ajuntaments, ja que permet donar identitat a les comunitats i que flueixi el coneixement dins de cadascuna d’elles.
A més, va indicar que actualment existeixen bancs del temps en els quals s’intercanvien serveis, però no coneixements. El seu funcionament consisteix a entrar a la pàgina web www.comunitats.org donar-se d’alta, buscar el coneixement de Serato i el sistema ofereix un llistat de les persones que tenen el coneixement buscat.
A partir d’aquest moment, l’usuari es pot posar en contacte amb el responsable del coneixement i comprar-li-ho, en aquest cas haurà de fer una transferència d’hores sobre la base de les hores que li hagi dedicat aquesta persona.
Álvaro Solache va puntualitzar que la diferència entre el seu projecte i un banc del temps tradicional és que ‘comunitats.org’ se centra en intercanvi lliure de coneixements entre els usuaris, per la qual cosa facilita que les persones es connectin i “donar una oportunitat” a els qui tenen menys recursos en un moment determinat.
En un primer moment, la plataforma es limita a agregar usuaris a títol personal, encara que en la següent versió, que es traurà en funció de la demanda, es contemplarà la possibilitat d’incorporar a organitzacions a aquest banc

Font: http://www.tuopines.cat/2010/11/16/comunitats-org-un-banc-de-temps-i-coneixements/

Video informatiu: http://vimeo.com/13756526
Enllç a la Web: www.comunitats.org